Wat is een zonneboiler en waarom moet ik een compacte zonneboiler kopen? Tegenwoordig denken we allemaal wel een beetje om het klimaat. Zonne-energie is een veilige en betrouwbare bron van energie die perfect is voor een goed klimaat. In dit artikel geven we uitleg over zonneboilers en waarom een compacte zonneboiler kopen de juiste keuze is. Welke voordelen heeft deze vorm van energie? En hoe lang gaat de apparatuur ongeveer mee? We geven in dit artikel meer zekerheid over zonne-energie en hoe dit in zijn werk gaat.

Wat is een zonneboiler?

Een zonne-energiesysteem en in dit geval de zonneboiler werkt volgens het principe dat in

een zonnecollector straling vanuit de zon wordt omgezet in warmte. Dit wordt opgenomen door de vloeistof die in het systeem circuleert. Dit is over het algemeen propyleenglycol. De circulatie wordt door een pomp in gang gezet. De pomp wordt aangestuurd door een regelaar. De zonnecollectoren worden hydraulisch aangesloten op de boiler door middel van twee flexibele roestvrij stalen of koperen pijpen met een diameter aangepast aan de grootte van de batterij. Het medium (glycol oplossing) draagt de warmte van de collectoren en transporteert deze naar de spiraal in de boiler, bufferboiler of zonneboilercombi, waardoor het water opwarmt en je gemakkelijk kan kiezen voor een compacte zonneboiler kopen. Maar er zijn meer mogelijkheden.

Temperatuur in de zonneboiler en hoe werkt het systeem?

In de installatie van de compacte zonneboiler moet het verschil in temperatuur maximaal 15 graden celsius zijn. Dit betekent dat een zonnecollector altijd een hogere temperatuur heeft dan de temperatuur van het water in de boiler. Een goed ontworpen en gebalanceerd systeem kan met enkele uren duurzame zonnewarmte het water in de zonneboiler verwarmen tot een temperatuur van niet hoger dan 70 graden celcius. Vele voordelen voor een compacte zonneboiler kopen dus. Maar dit is nog niet alles.

Waarom een compacte zonneboiler kopen?

Een compacte zonneboiler is een zonneboiler waarbij het leidingwater direct in een geïsoleerde collector wordt warm gemaakt. Waarom heeft een compacte zonneboiler kopen voordelen?

 

  • De collector en het voorraadvat (70 tot 170 liter) zijn in de zonneboiler geplaatst, waardoor er dus geen apart vat nodig is.
  • Omdat de watervoorraad in de collector zit, is deze dikker en zwaarder dan de collector van een standaard zonneboiler. Dit is in de meeste gevallen geen probleem.

 

Je kan er ook kiezen voor om zonnecollectoren te kopen. Deze zijn minder zwaar en makkelijk zelf te plaatsen op het dak van een huis. Zonne-energie opwekken is een duurzame vorm van energie. Het is dus goed voor het milieu. Dit is dan ook een van de voordelen van zonnecollectoren en/of een zonneboiler. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je veel geld bespaart. De zon geeft gratis energie en dat betekent dat de kosten van de energierekening lager worden. De investering is vaak al binnen 10 jaar terugverdiend. Zonnepanelen gaan ook lang mee. Ze blijven ongeveer 25 jaar goed. De aanschaf van panelen en/of een boiler is dus zeker de investering waard.