Bouwen of verbouwen is een hele klus. Sommige handige Harry’s genieten van het harde labeur, voor andere klussers is het niet meteen hun favoriete bezigheid om beton te maken, te metselen, muren te plaatsen of elektriciteit te leggen. Hoe je het ook draait of keert, veel van je werkplezier en van de efficiëntie waarmee je bouwt, worden bepaald door de materialen die je gebruikt. Met de juiste hulpmiddelen gaat bouwen of verbouwen goed vooruit, en is het ook fijn om er mee bezig te zijn.

Beginnen bij de basis

Wanneer je gaat bouwen of verbouwen, heb je uiteraard beton nodig. Om beton te kunnen samenstellen, is een betonmolen wel zo handig. Je kunt je betonmolen met de hand laten draaien, maar nog handiger is het wanneer je molen over een elektrische motor beschikt. Hierdoor gaat het mengen van beton sneller en gemakkelijker. Wil je niet de hele tijd over en weer lopen met beton, kies dan voor een betonmolen op wieltjes. Die neem je gemakkelijk mee naar de plek waar je bezig bent.

Muren en plafonds plaatsen

Een huis is geen huis zonder binnenmuren en plafonds. Het beste materiaal dat je hier voor kunt gebruiken, is Gyproc. Veel mensen gaan aan de slag met gipsplaten wanneer ze extra muren willen plaatsen of hun plafonds willen verlagen. Toch heeft Gyproc meer voordelen dan gipsplaten. Zo zijn deze platen erg duurzaam, zowel wat kwaliteit als wat milieuvriendelijkheid betreft. Verder zijn Gyproc platen lichtgewichtjes. Dat maakt het veel handiger om ermee aan de slag te gaan. Omdat je minder werkkrachten nodig hebt om de platen te plaatsen, bespaar je geld en tijd. Een ander voordeel van Gyproc is dat er verschillende uitvoeringen van bestaan. Zo zijn er vochtbestendige platen die ideaal zijn om in je badkamer of om in je keuken te plaatsen. Je kunt in je keuken ook damp-bestendige Gyproc platen gebruiken. Die ondervinden geen hinder van de stoom die vrijkomt wanneer je aan het koken bent. Natuurlijk is veiligheid in je woning superbelangrijk. Overweeg dus zeker om vuurbestendige Gyproc platen te gebruiken in je hele woning, of toch zeker op de plaatsen met meer risico op brand, zoals in je keuken en in je wasplaats. Deel je gemeenschappelijke muren met je buren? Maak dan zeker gebruik van geluidsisolerende Gyproc platen.

Maak het je gemakkelijk

Bouwmaterialen aankopen kan omslachtig zijn. Je moet tijdens de openingsuren in de juiste winkels geraken en daarna de materialen ook nog kunnen vervoeren. Als je wagen hier niet op voorzien is, is dat niet zo handig. Door je bouwmaterialen online te bestellen, maak je het jezelf gemakkelijk. Je plaatst je bestelling en alles wordt op je werf geleverd. Aangezien de voorraad van een online shop voor bouwmaterialen zo groot is, zijn al je benodigde materialen steeds voorhanden. Handig toch